21. 12. 2015

Projekt Zeleneč: chyba vyhodnocení

O víkendu jsem šel proběhnout trasu Brandýs - Svémyslice - Zeleneč. Do původního plánu se vloudilo několik modifikačních faktorů...

19. 12. 2015

Projekt Zeleneč

Přemýšlel jsem, jak organicky - moderně řečeno bezešvě - zapojit běhání do života tak, aby ho co nejméně komplikovalo. A tak se začal rodit projekt Zeleneč.

17. 12. 2015

Garmin Fenix 3 - pár mikrodojmů k elektronizaci běhu

O elektronizaci běhání přemýšlím delší dobu. Teď mi kamarád půjčil Garmin Fenix 3 a tak pár dojmů ze tří dnů a dvou běhů.

12. 12. 2015

Minus deset kilo čili interní rozprava o tom, jak zhubnout

Dneska jsem si stoupl na váhu a je tam mírně přes 97 kilogramů. To znamená, že jsem mínus deset od té doby, co jsem začal běhat. A mínus ještě víc od doby, kdy jsem si tak řekl, že by to chtělo zhubnout.

9. 12. 2015

Padělané Salomon Speedcross 3

Tohle mě překvapilo. Na trhu jsou široce dostupné padělky Salomon Speedcross 3. To je tak. Zasnil jsem se do nich, vím, že jsem na ně těžký, nekupoval bych si je. Ale pak jsem zjistil, že se dají sehnat hluboce pod dva tisíce v Česku a to mi bylo divné.

5. 12. 2015

První dvacítka

Sobota. To si ráno přivstanu a než se děti vyprdelí na snídani, mám pro sebe dvě luxusní hodiny. Tak jsem se rozhodl, že bych si dneska mohl dát dvacet kilometrů. 

4. 12. 2015

Jak začít běhat, když jste kancelářská krysa

Jak začít běhat? Tuhle otázku většinou zodpovídají lidi, kteří už louskají marathony a umísťují se v ultratrailech. Je to pro ně esenciálně jednoduché a už si nevybavují, že by to byl problém. Jenže určitou mentální přípravu to chce.

2. 12. 2015

Jak jsme zakládali tradici elektrikářského běhu

Tuhle jsme si usmysleli s kamarádem, že když už běháme oba, tak že si založíme nějakou tradici. Něco tak jako pro nás. A vymysleli jsme elektrikářský běh.

Doporučuju si přečíst:

Placené funkce Runkeeperu a Stravy a jejich přínos pro běhání

Vedli jsme tuhle s Jakubem debatu o tom, jaké softy na běhání používáme a zda mají pro nás hodnotu jejich placené funkce. Leží mi to v hlavě...